måndag, oktober 16, 2017

Vad skriver tidningarna

SvD skriver om Khanom: Det lugna Thailand

SvD skriver om Khanom ThailandThailandsnyheterna ingen hört talas om blir allt svårare att finna. Men i år har man lyckats två gånger om. På Siamvikens östkust landar man i ett genuinare och lugnare Thailand - med söta bananer och rosa delfiner.

I vinter går för första gången svensk direktcharter till Surathani i mellersta Thailand. Därmed dras ridån upp för två lågmälda och okända charterresmål: Chumpon och Khanom. Båda ligger på Siamvikens västsida, en thailändsk östkust som fram till nu knappt snuddats av utländsk turism. 

Lågmält är verkligen ordet. När vi kliver ut på stranden i Khanom står vi en stund och bara lyssnar på tystnaden. Hela vyn andas lugn och ro. Den långa och mäktiga stranden vilar under högresta djungelklädda berg. 

Strandens besökare är lätträknade. Vi hittar oplockade praktsnäckor på vår promenad och ser fjärilar fladdra ut och in i den täta grönskan. Naturen känns mer än bara nära här. Den praktiskt taget omsluter Khanom, som är så litet att orten ännu inte fastnat i guideböcker och fortfarande hamnar utanför de flesta kartor.


Läs hela artikeln på SvD.se här:
http://www.svd.se/resor/nyheter/artikel_532895.svd

Aftonbladet skriver om Khanom: Ett Thailand utan massturism

aftonbladet-om-khanom-thailand

Än finns det orörda platser kvar i Thailand. På de två charternyheterna Khanom och ChumpHon finner man en svårslagen fridfullhet, långa och ensliga stränder – och rosa delfiner.

Våra fotsteg frasar ensamma i den mjuka sanden där vi går längs stranden i Khanom. Bakom oss reser sig djungelklädda berg. Att du inte hört talas om Khanom är inte konstigt. Orten är så liten att den hamnat utanför kartor och guideböcker.

Men Khanom påminner om ett Thailand före massturismens dagar. På stranden syns några enstaka människor och tempot är det lägsta tänkbara. De lokala thailändarna hejar på oss med upplyft hand när vi passerar, som om vi kände varandra. Även priserna liknar gamla tider. För en tjuga fyller vi tallriken med nyfångade räkor i chili på en liten restaurang.

Läs hela artikel på Aftonbladet.se här: http://www.aftonbladet.se/resa/resmal/asien/thailand/article11445938.ab 


Expressen skriver om Khanom: Utmärkta stränder i Khanom

expressen-om-khanom-thailandUtmärkta stränder men långa avstånd. Hyr bil eller motorcykel och upptäck regionen. Nästan inga västerlänningar syns till.

Khanom ligger en halvtimme öster om Surat Thani i södra Thailand, ute på den yttersta spetsen där fastlandet svänger av söderut. Khanom är en ganska etablerad turistort bland thailändare men västerlänningarna är få. Det finns en handfull hotell längs huvudstranden med samma namn men avstånden är långa.

Av Fritidsresors tre hotell testade RES Khanom Golden Beach Hotel vilket var ett utmärkt val, och också det billigaste av bolagets alternativ. Maten var förstklassig och miljön enkelt thailändsk – även om hotellet i sig är ganska modernt med både pool och internet.
Detta hotell känns betydligt mer "Thailand" än lyxalternativet Racha Kiri Resort & Spa som mest påminner om en lyxresort var som helst i världen. Dessutom känns stranden betydligt bättre vid Khanom Golden Beach Hotel.

Ut och upptäck regionen
Även i Khanom finns mycket att upptäcka men man måste ha ett fordon. Be hotellet fixa en bil och utforska regionen. Strax norr om Khanom-stranden ligger en ännu finare strand, med två små mysiga fiskerestauranger som är så billiga att man skäms när man ska betala och räkorna så färska att de nästan hoppar på tallriken.

Läs hela artikel på Expressen.se här: http://www.expressen.se/res/asien/utmarkta-strander-i-khanom/

Tillbaka till startsidan: Thailandhus.se